Agenda en Evenementen

Agenda en Evenementen

Wekelijks worden er door stichtingSPAL wandel gerelateerde activiteiten gehouden. zie Wandel jeFit en nieuwsbrief

Ook organiseert stichtingSPAL andere evenementen of is bij behulpzaam
Zie hieronder
stichtingSPAL

SPortief ALbrandswaard

zaterdag 21 maart 2020. JudoExtra kampioenschappen. Locatie mytylschool de Brug Schiebroek - Rotterdam. ( gaat niet door)
13 april 2020 maandag 2e Paasdag. Wandeltocht over het eiland van Brienenoord. Coördinatie Hans Groot Gaat niet door
Eiland van Brienenoord. Eén van de mooiste plekken van Rotterdam. Een stuk ruige natuur midden in de stad waar iedereen, die er nog nooit is geweest, versteld van zal staan. Het eiland ligt in een buitenbocht van de Nieuwe Maas bij Oud IJsselmonde. Het eiland is door verslibbing van een zandplaat ontstaan en is 21 hectare groot. Voor de echte Rotterdammers is het bekend als het eiland direct achter het Feyenoord Stadion en onder de van Brienenoord Brug. Het eiland dankt zijn naam aan Baron van Brienen. Van Brienen kocht het eiland in 1847 aangezien hij graag op deze plaats op Steur en Zalm wilde vissen. Alleen al in 1880 werden er in dit rivier gebied 100.000 zalmen gevangen.
Sinds 2000 grazen er Schotse Hooglanders ter bevordering van een natuurlijke landschapsontwikkeling. Dit was een gemeenschappelijk project van de gemeente en het Wereld Natuur Fonds. Sinds 2003 wordt het Eiland van Brienenoord beheerd door het Zuid Hollands Landschap. Elk voorjaar, van februari tot april, is het grote eiland in de ban van de paddentrek.
Dit eiland is het bouwdok geweest voor de bouw van de metro tunnel buizen. Verder is op dit eiland de 1e Brienenoordburg gebouwd, die in 1965 werd geopend. De tweede Brienenoord brug is hier naar toe gevaren, welke in 1995 werd geopend. De bruggen beschikken over 2 x 6 rijbanen. Om een idee te geven over het aantal auto’s wat dagelijks over deze bruggen rijden praten we gauw over +/- 250.000 voertuigen.
Het vertrek is om 10.00 uur bij Tramhalte Feyenoord Stadion lijn 23. Voor degene die met de auto komen is het parkeerterrein van het Feyenoord Stadion beschikbaar. Ook voor de automobilisten is het verzamelpunt de Tramhalte van lijn 23.

De wandeling staat open voor sportieve wandelaars en Nordic wandelaars. Er wordt in groepsverband gelopen en onderweg zal er wat worden verteld over de geschiedenis van het eiland.
Kosten zijn € 2,= per persoon voor niet leden, Leden van de Stichting SPAL kunnen gratis meelopen.

Graag opgeven bij Hans Groot ( gaat niet door)
1 juni 2020 maandag 2e Pinksterdag: Wandelactiviteit gekoppeld aan golfclinic bij golfclub Oude Maas.
Vertrek: 10.00 uur vanaf pleintje het Lokaal (voorheen JCA)
Rond 11.00 uur bij golfclub voor clinic.
Komende periode meer info.. (Gaat niet door)
  print