Voor veel mensen is LTO3 het natuurlijke alternatief voor Ritalin en Concerta. Veel mensen geven aan dat zij dankzij LTO3 zich beter voelen en geen nare bijwerkingen ervaren.

LTO3, 100% natuurlijk alternatief voor ADHD en ADD en...

StichtingSPAL is een van de resellers in Nederland.

LTO3 .. ZI-nummer: 15855015
Inhoud: 90 capsules
€ 36,00 incl. 6% btw

meer informatie of bestellen


Bijsluiter LTO3

Artikel LTO3
LTO3: Een voedingssupplement bij ADHD .... Alternatief voor Ritalin? ....Redactie Gezondhiedsnet
Heb je last van ADHD, ADD, stress, angsten, depressie, slapeloosheid of zenuwen? LTO3 is een voedingssupplement dat helpt tegen allerlei psychische klachten. LTO3 is afkomstig uit Canada. Daar wordt het al zo’n tien jaar gebruikt door mensen met ADD en ADHD. In Nederland is het nog minder bekend.
Samenstelling:
Capsules met L-Theanine uit glutaminezuren, natuurlijke extracten van viskuit (Sementis*) met daarin 21 – 31% als antioxidant werkend zee-DNA en Glidkruid (Scutellaria lateriflora – alleen bovengrondse delen).
Ingrediënten:
L-Theanine, viskuitextract (Sementis), Blauwe Glidkruid, Pullulan (Capsule), scheidingsmiddel magnesiumstearaat.
L-Theanine
L-Theanine is een aminozuur afkomstig van een ander aminozuur, L-Glutamine, en is 100% zuiver.
LTO3 samenstelling en werking ingredienten
L-Theanine verhoogt het dopaminegehalte (de neurotransmitter van plezier en beloning) en het serotonineniveau (de voornaamste neurotransmitter-remstof) in de hersenen, die ernstig verminderd worden bij stress en overspannenheid.
L-Theanine overschrijdt met gemak de hematologisch-encephalopatische barrière en brengt een kalmerend effect teweeg in de hersenen.
L-Theanine beschermt het brein tegen neurotoxiciteit die teweeg wordt gebracht door glutamaat, wat een belangrijke factor is in degeneratieve ziekten.
L-Theanine leidt tot ontspanning zonder doezeligheid te veroorzaken, wat te verifiëren is doordat de hersenen meer alphagolven aanmaken. Uit onderzoek blijkt dat dit het concentratievermogen van de hersenen verbetert.
In tegenstelling tot caffeïne, verhoogt de stof het GABA-niveau (gamma-aminobutyrisch zuur) in de hersenen; GABA is een neurotransmitter die bijdraagt tot ontspanning en een gevoel van welzijn.
Het wordt snel geabsorbeerd door de dunne darm en wordt direct naar de hersenen getransporteerd. Een doelmatige dosering ligt tussen de 50 en 200 mg; het duurt slechts 30 tot 40 minuten voordat men zich voelt ontwaken en alert voelt worden. Deze mentale en emotionele toestand duurt zo’n 8 tot 12 uur.
Visolie in de reguliere LTO3: Sementis
Sementis is een viskuitextract van atlantische wilde haring. Dit bevat grote hoeveelheden oceanisch DNA (21 tot 31%), een krachtige antioxidant die effectief is bij stress en oververmoeidheid. Sementis bevat verder vitamine C (404 +/-150μg/100g), Zink (10-60μg/100g) en Selenium(0,1-2,0μg/100g) Sementis biedt een ideale verhouding tussen Omega3 en Omega6 vetzuren (36:1); Omega3 : 28.6%, Omega6 :0.8%. Eicosapentaeenzuur (EPA): 8.3% Docosahexaeenzuur (DHA):20.2%

Visolie in de LTO3 ‘No Taste’: Omega 3-DHA-Poeder(-NG)
LTO3 ‘no taste’ is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van de capsules. Deze kunnen namelijk gemakkelijk worden geopend en vermengd met iets vloeibaars. Het voordeel is dan dat je geen vervelende bijsmaken ervaart.
Het Omega 3-DHA-poeder(-NG) wordt in microscopisch kleine capsules ingekapseld, waardoor de werkzame elementen EPA en DHA, de eigenschappen van de visolie en de zuiverste en beste bron van Omega 3, blijven behouden, terwijl de typische smaak en visgeur niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Omega 3-DHA-poeder(-NG) is een visolie-extract van tonijn van ecologische visvangst, van de hoogste kwaliteit en zuiverheid. Gegarandeerd zonder zware metalen of gifstoffen.

Blauwe Glidkruid (Scutellaria Lateriflora
Het Blauwe Glidkruid in de capsules dient ter ondersteuning van het zenuwstelsel en voor vermindering van stress, angsten, nervositeit en spanningen, ook bij psychische belasting. Het heeft een kalmerend effect op lichamelijke onrust.

Dosering LTO3 ..(naar gewicht)
Tot en met 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 2 capsules.
Boven de 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 3 capsules.
De werking van LTO3 is binnen 30 tot 40 minuten te voelen en duurt 8 tot 12 uur.

Let op:
De meeste mensen zien meteen de eerste dag/dagen resultaat, maar in sommige gevallen kan het enkele weken duren voordat u een positieve uitwerking bespeurt. Heb geduld en geef uw lichaam de tijd om te wennen aan LTO3. Vergeet niet dat LTO3 een natuurlijk product is en niet op dezelfde manier werkt als farmaceutische producten. Pas na 2 maanden kunnen er conclusies worden getrokken over de werking van LTO3 en de beste dosering. In minder dan 5% van de gevallen heeft LTO3 geen effect.
Hoe te gebruiken?
LTO3 zijn capsules met poeder, die worden geleverd in een potje. De capsules maak je makkelijk open, waardoor het poeder eventueel met water te mengen is. Je slikt de capsules ook makkelijk in één keer weg. Je moet als je boven de 45 kilogram weegt, drie capsules per dag innemen, 10 minuten voor je gaat ontbijten. Als je onder de 45 kilogram weegt, heb je twee capsules per dag nodig. Er zitten 90 stuks in een potje. Een potje is dus goed voor 30 tot 45 dagen.

Als je begint met LTO3 merk je het effect misschien niet meteen. Wanneer het effect wel zichtbaar wordt verschilt per persoon. Dit varieert van 30 minuten tot een aantal dagen. Het kan ook zijn dat je er bijna of helemaal niets van merkt.

Sommige mensen gebruiken LTO3 als een natuurlijk alternatief voor medicatie als Ritalin en Concerta. Zij geven aan dat ze door de goede werking ervan konden afbouwen van hun normale medicatie en uiteindelijk soms konden stoppen. Vervelende bijwerkingen van medicatie als Ritalin verdwenen hierdoor ook. LTO3 is echter niet een bewezen vervanging voor medicatie als Ritalin. Van Ritalin is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het bij een deel van de ADHD’ers effectief is en bij LTO3 is dit niet het geval.

Bijwerkingen
Volgens de fabrikant worden er weinig bijwerkingen gemeld en is LTO3 niet schadelijk in combinatie met andere medicijnen. Iedereen boven de drie jaar mag het slikken. Het werkt gedurende de dag zo’n acht tot tien uur en het is niet verslavend. Ook is er geen rebound effect, waarbij de klachten erger worden na de uitwerking. Wel kan LTO3 de eerste drie dagen na begin van slikken de klachten verergeren.

Nadeel
Het nadeel van LTO3 is dat het wat aan de prijzige kant is. Er is op dit moment maar één verzekeringsmaatschappij in Nederland die het vergoedt. Een ander bezwaar is dat de werking van LTO3 niet wetenschappelijk bewezen is. Er zijn veel sites met positieve reacties en uitleg over het middel, maar velen daarvan verkopen het middel ook. Uit navraag bij een aantal specialisten bleek dat er nog weinig bekend is over dit middel. Je vindt wel veel reclame, maar geen wetenschappelijk onderbouwd bewijs voor de werking van LTO3.
  print