Redox signalering is een kernfunctie van het lichaam. Het zorgt ervoor dat cellen beter genezen en slecht functionerende cellen verwijderd worden.

Redox Signaalmoleculen als voedingssupplement

Redox signalering is een kernfunctie van het lichaam. Het zorgt ervoor dat cellen beter genezen en slecht functionerende cellen verwijderd worden. Dit is als het ware celvernieuwing, dat er voor zorgt dat uw lichaam jong blijft. Redox signaleringsmoleculen worden in elke cel van uw lichaam aangemaakt. Echter, vanaf ongeveer het 12e levensjaar wordt deze aanmaak steeds minder.

Een signaalmolecuul of signaalstof is een chemische verbinding die informatie tussen organismen, tussen cellen binnen een organisme of tussen onderdelen binnen een cel van een organisme overdraagt. Deze moleculen worden vrijgelaten door de cel die het signaal afgeeft, overbruggen de intercellulaire ruimte door middel van diffusie en binden aan een receptor in een andere cel. Dit resulteert erin dat in een cel die een molecuul of signaal ontvangt, een door enzymen gecontroleerde reactie plaatsvindt, die ertoe leidt dat er veranderingen in die cel plaatsvinden. Voorbeelden van signaalstoffen zijn hormonen, feromonen, cytokinen en neurotransmitters

Eenvoudig gezegd kunnen cellen dus berichten uit hun omgeving ontvangen door middel van signaalmoleculen. Signaalmoleculen binden aan specifieke receptoren waarvan de bindingsplaats gelegen is aan de buitenkant van de celmembraan (plasmamembraan). Receptoren steken door de plasmamembraan heen en kunnen zo communiceren met de binnenkant van de cel (het cytoplasma). Op deze manier worden extracellulaire boodschappen van diverse aard doorgegeven en weten de cellen wat te doen. Naarmate we ouder worden nemen de hoeveelheid signaalmoleculen af. Cellen gaan hierdoor steeds minder efficiënt werken en op 70-jarige leeftijd is de efficiëntie ongeveer nog zo’n 10%.

Waarom zijn redoxmoleculen zo belangrijk?
Alles wat leeft, mensen, dieren en planten, bestaan uit cellen. We leven en sterven op cellulair niveau. Ons lichaam bestaat uit miljoenen cellen. Ieder orgaan is opgebouwd uit cellen, specifieke cellen voor hun functie.
Wat doen redoxmoleculen?
Ze beschermen, detecteren, repareren en vervangen cellen.
Ze zorgen voor een optimale cel communicatie.
Ze activeren ons eigen antioxidant gluthation tot wel 500%
Zonder redox signaleringsmoleculen kunnen we niet leven.
Ze worden gebruikt bij de regulering van de 12 grote systemen in ons lichaam, zoals ons immuun, zenuw, spijsvertering-systeem
Ze versterken het natuurlijke vernieuwingsproces in ons lichaam
Met behulp van ASEA is het mogelijk de redox signaleringsmoleculen aan te vullen. Op deze manier blijft de Redox signalering actief en wordt uw immuunsysteem vitaler dankzij een betere celgenezing. Veel mensen gebruiken ASEA graag voor het herstel van minder vitaal weefsel. Dit zorgt er namelijk voor dat uw huid steviger wordt en u er jonger uit ziet! ASEA bevat miljarden stabiele Redox signaleringsmoleculen in een zuivere zoutoplossing.
Mijn ervaringen met de Asea Redox signaalmoleculen
Augustus 2018 - heb ik voor het eerst iets vernomen over ASEA redoc signaleringsmoleculen als voedingssupplement. Het eerste proefslokje was niet echt lekker met een duidelijke chloor smaak.
Na meer onderzoek over de redoc signaleringsmoleculen werd mijn interesse in dit lichaamseigen stof (water en zout) steeds groter. Zeker de testimonials van veel sporters waren de doorslag om het ASEA water en zout product in te kopen en het te gaan uittesten.

Ik drink 2 x per dag, s'morgens en eind van de avond 60 ml. De smaak is een gewenning geworden en is prima te drinken.
Januari 2019 een half jaar laten gebruik ik het nog steeds en het bevalt mij goed. E zijn geen spectaculaire veranderingen – verbeteringen zijn ontstaan maar toch … is mijn vermoeidheid na een dag Nordic Walking -wandelsporttrainingen geven minder, herstel is wat eerder, lichamelijke pijntjes zijn minder en eerder weg. Het zijn allemaal kleine dingen maar ik merk dat mijn lichaam wat betreft fitheid -vitaliteit – gevoel - bereidheid positief enkele jaren “terug in de tijd is”. Het is een aanvulling op mijn leefstijl en het voelt goed. De combinatie met o.a. de Herbalife producten is een aanwinst zo-ook met de voedingssupplementen die ik dagelijks gebruikt.
  print