Als de endotheelcellen niet voldoende stikstofoxide (NO) meer kunnen maken is het mogelijk dat er onregelmatigheden in het lichaam ontstaan

Stikstofoxide (NO stikstofmonoxide) belangrijk voor bloedvaten
Stikstofoxide wordt in de bloedvaten aangemaakt door de endotheelcellen (vaatwandcellen),het bedekkende laagje cellen dat aan de binnenkant van bloedvaten, aders en sommige organen bekleed, en er voor zorgt dat de vaatwand (endotheel) ontspant en makkelijker kan uitzetten waardoor de doorbloeding verbetert.
Als de endotheelcellen niet voldoende stikstofoxide (NO) meer kunnen maken is het mogelijk dat er onregelmatigheden in het lichaam ontstaan zoals, hoge bloeddruk, doorbloedingsstoornissen, erectieproblemen, ader(slag)verkalking, hart en vaatziekten, concentratiestoringen, chronische vermoeidheid, darmkrampen, chronische ontstekingen.
vaatwand-
Stikstofoxide (NO) wordt in het lichaam aangemaakt door een NO syntase enzym, het aminozuur (eiwit) L-Arginine en het is een semi essentieel eiwit, dat wil zeggen dat het lichaam het in bepaalde omstandigheden niet voldoende kan aanmaken. Voldoende lichaamsbeweging, volwaardige voeding, goede verhoudingen koolhydraten, vetten en eiwitten, aanvullingen met voedingsupplementen, kunnen ervoor zorgen dat er voldoende NO aanwezig is de bloedvaten. Vanaf ongeveer het 35e levensjaar gaat het lichaam minder NO aanmaken.

In het centrale zenuwstelsel is stikstofoxide een neurotransmitter (signaal overdracht molecuul) en in het autonome zenuwstelsel is stikstofoxide een neurostransmitter die gladde spiercellen ontspant, onder andere in bloedvaten en het maagdarmkanaal.

Enkele jaren geleden is door wetenschappers ontdekt dat stikstofoxide (NO) een zeer belangrijke intercellulaire signaalstof is in het menselijk lichaam. Voedingswetenschappers, farmalogen waaronder dr. Louis Ignarro hebben zich verder verdiept in de vele functiesvan stikstofoxide voor het lichaam. Dr. Louis Ignarro heeft er in 1992 de Nobelprijs voor Fysiologie en Geneeskunde voor ontvangen.

poster

In samenwerking met HERBALIFE is het voedingssupplement NiteWorks ontwikkeld en op de wereldmarkt gezet. NiteWorks is een voedingssupplement dat essentiele aminozuren en anti-oxidaten bevat die het lichaam helpen bij het aanmaken van stikstofoxide.NiteWorks is geen medicijn of verzorgingsmiddel maar een voedingsproduct dat ondersteuning geeft aan het lichaam waardoor het beter kan gaan functioneren.

Nog meer over stikstofoxide ...lees
Hoofdbestanddelen van NiteWorks zijn:
L-Arginine:
Een natuurlijk aminozuur dat van nature aanwezig is in veel eiwitten.
L-Citruline:
Een aminozuur dat het lichaam aanzet tot het produceren van meer L-Arginine.
L-Taurine:
Een aminozuur aanwezig in eieren, zuivel, vlees en vis, speelt een grote rol voor de productie van stikstofixide.
Vitamine E:
Een in vet oplosbare antioxidant, die de activiteit van stikstofoxide ondersteunt.
Vitamine C:
Een in water oplosbare vitamine die de productie van stikstofoxide versterkt.
Alfa-vetzuur:
Helpt om stikstofoxide in het lichaam te beschermen.
Foliumzuur:
Beschermt het bloedvatenstelsel.
Citroenmelissse:
Werkt ontspannend.
per 100gram
Energie: 433 kcal
Eiwitten: 00
Koolhydraten: 44,4 gram
Vetten: 1,67 gram
Vitamine C: 1111 mg
Vitamine E: 222 mg
Foliumzuur: 2222 mg

Voor nog meer informatie

Logo 2
  print