Ervaringen met juiste voeding en voedingssupplementen voor een vitaal en fit lichaam.

Mijn bewuste keuze voor een Gezonde Leefstijl

Vanaf 1997 ben ik bewust bezig met optimale voeding en voedingssupplementen. en dan met name met de Herbalife producten maar ook met extra's in de vorm van vitamine C - D - glucosamine enz. Reden waarom de extra's naast Herbalife was de interesse in o.a.de orthomoleculaire voeding en ben mij daar verder in gaan verdiepen. Dat wil niet zeggen dat ik mijn hele leven omgegooid heb betreffende voeding maar ben wel veel bewuster over voeding gaan denken en gebruiken.

Nagenoeg mijn gehele leven heeft in het teken gestaan van sporten en actief bewegen.
Op de basisschool begon het met voetballen. Tijdens mijn middelbare schooltijd begonnen ook andere sporten interessant te worden, zoals atletiek - judo- boksen en het voetballen. Door veel met sport bezig te zijn was ik onbewust redelijk goed bezig mijn lichaam gezond te houden. Niet roken, weinig tot zeer weinig alcohol en veel sporten. De voeding was van huis uit goed, mijn vader had een eigen tuin, dus veel verse groenten e.d.
Na mijn actieve wedstrijdperiode van voetballen, judo-en begon mijn gewicht van 78 kg naar 83-85 te gaan.
Ondanks hardlopen, marathons, survivals, recreatief judo-en, judolessen geven e.d. bleef mijn gewicht schommelen tussen de 83 en 85 kg. Tijdens de jaarlijkse periodieke keuring zij de bedrijfsarts dat ik gezond was, en ik voelde me ook goed, was actief, met veel activiteiten bezig en het ging allemaal lekker, dacht ik. Maar toch voelde ik eind van de middag een vermoeidheid opkomen, het judo-en en hardlopen werd iets minder, tijdens het lesgeven was ik minder actief, ik ging zelf minder meedoen enz.

In januari 1997 ben ik de Herbalife voeding gaan gebruiken. juni 1997, tijdens de jaarlijkse keuring was mijn gewicht 81 kg, vetpercentage van 22 naar 20% gezakt en ik voelde mij stukken fitter.
Februari 1998 was mijn gewicht 78 kg bij een vetpercentage van 16,5% en ik voelde mij echt goed. Ik ben meer gaan sporten, o.a. fitness en krachttraining in een sportschool. Door deze extra training en zeker ook de optimale voeding van Herbalife is mijn spiermassa toegenomen waardoor mijn gewicht naar de 82 kg ging met een lichaamsvetpercentage van 17%.
Augustus 2007 - 10 jaar ouder schommelde mijn gewicht tussen de 81 en 83 kg en het vetpercentage tussen de 16 en 18%. Ik sport en - bewoog actief 4 tot 5 maal per week, judolessen, fitness, Nordic Walking en Wandel jeFit trainingen geven, hardlopen. Ik voelde mij zowel lichamelijk als geestelijk sterker en beter dan in de periode voor augustus 1997.

Augustus 2012, mijn gewicht schommelt tussen de 82 en 85 kg, vetpercentage tussen de 18 en 20%. Ik gebruikt dagelijks de Herbalife producten en eet minimaal een, maar meestal twee Herbalife shakes per dag met daarnaast zoveel mogelijk gezonde voeding. Beweeg en sport 4 tot 5 x week. Ik ben actief met lesgeven zoals Nordic Walking, SportWandelen - judoextra enÖ ik voelde me goed fit en vitaal
December 2015 mijn gewicht schommelt nog steeds tussen de 82 en 84 kg, lichaamsvetpercentage rond de 19%. Dagelijks gebruik en eet ik de Herbalife shakes en toegevoegde supplementen. Sport en Beweeg door ruim 8 uur per week beweeg en sport lessen / trainingen te geven, en dagelijks een uurtje door de polders van Rhoon te fietsen.
Januari 2020 - 5 jaar later, mijn gewicht is 82,5 kg bij een lengte van 1.80 m.Totaal lichaamsvet% 20 %. Lichaamsvocht 57,2 %. VVM 63,2%, en ... een metabolische leeftijd die 15 jaar jonger is dan mijn kalenderleeftijd
Augustus 2021 Vanaf maart 2021 aan het meedoen met de Corona Red testen. Dagelijks metingen van mijn lichaam en om de 2 maanden bloedonderzoek. Geen corona antistoffen aan getroffen. Goed immuunsysteem en weerstand.
Nog bewuster met mijn leefstijl bezig zoals dagelijks bewegen, wandelen - nordic walken, fietsen - voeding o.a volwaardig ontbijt met veel vezels, vitamine D en C, visolie, Dagelijkse metingen zoals zuurstofgehalte in mijn bloed, lichaamstemperatuur, hartslag. nachtrust, hartritme en ademhalingsfreqentie. ( Corona Red)
Mei 2022 Corona Red testen en onderzoeken . Bloedgroep O rho D pos. Ik heb geen corona gehad. Er zijn geen antistoffen in mijn bloed aangetroffen. Mijn algehele weerstand is goed. Ik ben niet ingeŽnt.
maart 2023 Bij het bloed onderzoek Corona Red is gebleken dat ik zowel de N als de S antistoffen in mijn bloed heb.
Mijn weerstand tegen corona is nog beter geworden.
Ik ben een plus ++ser en dank mijn fitheid en vitaliteit aan mijn.. leefstijl en voeding ..voldoende sporten - bewegen - rust.
Zie ook Beweeg jeFit en Wandel jeFit

Meer over Herbalife.. lees

Meer over VitaKruid lees . met.. (kortingscode 194306-8)

Meer over Aad Wijntjes .. lees
  print